Möte 2024-12-10
-
En justerare behöver utses att, tillsammans med ordföranden, justera dagens sammanträdesprotokoll.
-
Godkännande av dagordningen.
-
Arbetsmarknadsenheten samordnar varje år feriejobb för ungdomar mellan 16-18år. Årets arbete sammanfattas i en rapport efter avslutad feriejobbsperiod.
-
Kompetensförsörjningsplaner har, sedan år 2020, årligen upprättats för varje förvaltning. I arbetet genomförs analys över verksamheternas behov av medarbetare i nuläget, det vill säga vid tillfället när man upprättar planen, samt en prognos över hur verksamheterna kan komma att utvecklas och hur behovet kan komma att se ut om två- och fem år. Utifrån analyserna tas beslut om aktiviteter som kan genomföras för att främja kompetensförsörjningen för de aktuella verksamheterna och förvaltningen under år 2025.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en månadsuppföljning för mars 2024. Resultatet för perioden uppgår till ett underskott om -3 567 tkr och beror främst på höga kostnader för köp av platser.
-
Förvaltningen har tagit fram ett förslag till barn- och utbildningsnämndens MER-plan för 2025 med planåren 2026 och 2027. Enligt kommunens styrmodell ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut om sina nämndmål i en MER-plan. Nämndmålen ska ha indikatorer som är mätbara, uppföljningsbara och helst jämförbara. Indikatorerna visar ett nu-läge samt har ett målvärde som ska uppnås kommande år. Ett nämndmål kan ha flera indikatorer.
I MER-planen beskrivs också de utvecklingsområden som är prioriterade för att uppnå nämndens mål.
Barn- och utbildningsnämnden ska besluta om internbudgeten för 2025. Budgeten för 2025 är 296 352 tkr, vilket är en ökning med 1,01% eller 2 966 tkr. Internbudgeten bygger på 2024 års ram med justeringar av kompensationer och förstärkningar.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
-
Fordringar, med förfallodag 31 december 2023 och äldre, är att betrakta som osäkra fordringar och skall därmed skrivas av i bokföringen. Fordringarna är dock fortfarande aktuella och försök görs, att genom olika åtgärder få dem reglerade. Avskrivning avseende barn- och utbildningsnämnden uppgår till 29 270 kr.
Bilagor
-
117kb Ladda ner dokument
-
-
Ekonomiavdelningen har tagit fram en lista över aktuella beslutsattestanter och ersättare för barn- och utbildningsnämnden för 2025.
Bilagor
-
110kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt beslut i kommunfullmäktige 2017-02-27, § 7, delegerade kommunfullmäktige till barn- och utbildningsnämnden att årligen justera maxtaxan inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem utifrån Skolverkets fastställda belopp.
Inför 2025 har det maxtaxebaserade inkomstbeloppet höjts från 56 250 kr/mån till 59 440 kr/mån. En höjning med 3190 kr för den avgiftsgrundande inkomsten per månad. Några ändringar har gjorts beträffande reglerna 2025.
Bilagor
-
68kb Ladda ner dokument
-
-
10
Yttrande till förvaltningsrätten i mål 4936-24 - Överklagande av beslut om att starta pedagogisk omsorg
Ett överklagande har inkommit till förvaltningsrätten i Karlstad av barn- och utbildningsnämndens beslut (BUN § 86 2024-10-07) om att avslå ansökan om att starta pedagogisk omsorg i enskild regi. Som skäl för överklagandet anför den klagande att verksamheten planeras drivas i ändamålsenliga lokaler.
Barn- och utbildningsnämnden har att anta ett yttrande till förvaltningsrätten i Karlstad och lämna in yttrandet till förvaltningsrätten senast den 11 december 2024. Förvaltningen föreslår barn- och utbildningsnämnden att anta yttrandet och att paragrafen justeras omedelbartBilagor
-
219kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tagit fram en internkontrollplan 2025 för barn- och utbildningsnämnden. Nämndernas ansvar för den interna kontrollen anges i 6 kap. 6 § kommunallag (2017:725). I Lekebergs kommun preciseras nämndes ansvar ytterligare i reglemente för intern kontroll av ekonomi.
I reglementet framgår att nämnderna varje år ska anta en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen inom sin verksamhet. Internkontrollplanen 2025 innehåller kontrollmoment inom delområdena administration, personal och verksamhetBilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Läsåret 2025/2026 förläggs enligt följande: Höstterminen startar den 14 augusti 2025 och avslutas den 19 december 2025. Vårterminen startar den 8 januari 2026 och avslutas den 9 juni 2026.
Bilagor
-
112kb Ladda ner dokument
-
-
I april 2024 inkom Christina Kareliussen (S) med en motion som handlar om att ge kommunen i uppdrag att komma med information om hur och när ett ungdomsfullmäktige kan genomföras i Lekebergs Kommun.
Att ge ungdomar mer inflytande och delaktighet i samhällsfrågor är viktigt, och Lekebergs kommun arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för ungas engagemang och delaktighet. För närvarande finns det inget beslut eller någon plan för att införa ett ungdomsfullmäktige i Lekeberg. Förvaltningen föreslår därför att motionen avslås.Bilagor
-
64kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
-
14
Svar på motion från Elin Nilsson (L) och Anne-Charlotte Kämpe-Larsson (L) om att barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden undersöker olika finansieringsmöjligheter för skolsocialt team
Elin Nilsson (L) och Anne-Charlotte Kämpe Larsson (L) har inkommit med en motion om att barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden ska undersöka gemensamma och individuella finansieringsmöjligheter för att skapa ett skolsocialt team. Enligt motionen är syftet med ett skolsocialt team att stärka elevers välmående och skapa en mer inkluderande skolmiljö.
Skolsociala team arbetar med att identifiera och åtgärda psykosociala problem som kan påverka elevers prestationer och välbefinnande. Förvaltningen delar motionärernas bedömning att ett skolsocialt team skulle kunna vara ett sätt att möta några av de utmaningar som barn och unga står inför idag och föreslår därför nämnden att föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen om att utreda frågan.Bilagor
-
86kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
15
Svar på motion från Diana Steen (L) och Elin NIlsson (L) om främjande av Inkludering och acceptans av Hbtqi-elever i skolmiljön
I april 2024 inkom Diana Steen (L) och Elin Nilsson (L) med en motion som handlar om inkludering och acceptans av Hbtqi-elever i skolmiljön. Motionen föreslår att Lekbergs kommun ska utreda hur man bäst skapar en stödjande miljö för hbtqi-elever i alla åldersgrupper, samt att kommunen ska utreda hur man bäst skapar en stödjande skolmiljö för att motverka diskriminering och trakasserier.
Lekebergs kommun arbetar redan aktivt och systematiskt för att skapa en stödjande och inkluderande skolmiljö för alla elever. Insatserna utgår bland annat från läroplanen och diskrimineringsgrunderna och är en del av skolornas värdegrundsarbete. Arbetet sker kontinuerligt i både årskurs F–6 och årskurs 7–9 och anpassas efter elevernas behov och ålder. I och med det arbete som pågår i skolorna för att skapa en stödjande skolmiljö föreslår förvaltningen att motionen ska anses besvarad.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tagit fram ett årshjul för nämndens uppföljning av verksamhet, ekonomi, mål och resultat inom förskolan, grundskolan, anpassade grundskolan och vuxenutbildning- och arbetsmarknadsenheten.
Årshjulet utgår ifrån kommunens styrmodell och nämndens MER-plan och bidrar också till en struktur för förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Årshjulet gäller för 2025.Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Perioden 12 oktober 2024 - 28 november 2024 det till barn- och utbildningsnämnden inkommit 42 anmälningar om misstänkt kränkande behandling. 42 anmälningar rör elev-elev. De flesta händelser har skett i åk 5. Det är fler pojkar än flickor som utsätter och blir utsatta för kränkande behandling.
I åk 7 är det fyra anmälningar som rör samma händelse. Flest kränkningar har skett i korridorer och uppehållsrum och de flesta handlar om att man retas, utstuderat och elakt.
Bilagor
-
114kb Ladda ner dokument
-
-
Sjukfrånvaron för perioden 1 oktober 2023 – 30 september 2024 hamnar på 6,07 procent, vilket är en minskning med 0,36 procentenheter jämfört med samma period ett år tidigare.
Bilagor
-
114kb Ladda ner dokument
-
-
Marielle Fältström, utvecklingsledare besöker nämnden för att informera om den nya socialtjänstlagens innehåll och omställningen till den.
I dag har samhället stora utmaningar gällande exempelvis segregation, psykisk ohälsa, våld i nära relation, barn som far illa, otrygghet, unga som dras in i gängkriminalitet osv. Den demografiska utvecklingen innebär också fler äldre. Sammantaget behöver socialtjänsten därför kunna jobba på andra sätt än idag och exempelvis innebär digitaliseringen nya beteenden och möjligheter. En ny lag behövs alltså både för att möta utmaningarna och för att ta tillvara på nya möjligheter. Vi behöver tillsammans arbeta för att förebygga problem innan de växt sig för stora.
Bilagor
-
19mb Ladda ner dokument
-
-
Speciallärare Magnus Ek från anpassad grundskola besöker nämnden för att berätta om deras verksamhet.
-
Förvaltningschef Monica Skantz delar information om aktuellt inom barn-och utbildningsförvaltningen.
-
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Caroline Carlvier (M) informerar.
-
Barn- och utbildningsnämnden går igenom och eventuellt kommenterar protokollet från barn- och utbildningsnämndens samverkansgrupp.
Bilagor
-
722kb Ladda ner dokument
-
-
Barn- och utbildningsnämnden går igenom och eventuellt kommenterar inkomna protokoll från elevråd i kommunens skolor.
Bilagor
-
116kb Ladda ner dokument
-
181kb Ladda ner dokument
-
57kb Ladda ner dokument
-
125kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisningen omfattar delegationsbeslut för perioden 2024-10-29 - 2024-12-03. Under denna nämnd redovisas även samtliga beslut om skolskjuts som tagits under 2024.
Bilagor
-
46kb Ladda ner dokument
-
Handlingar för kännedom som inkommit under perioden 2024-10-29 - 2024-12-03.
Bilagor
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Under denna punkt har nämnden möjlighet att lyfta eventuella övriga frågor och tankar.
-
En justerare behöver utses att, tillsammans med ordföranden, justera dagens sammanträdesprotokoll.
-
Godkännande av dagordningen.
-
Arbetsmarknadsenheten samordnar varje år feriejobb för ungdomar mellan 16-18år. Årets arbete sammanfattas i en rapport efter avslutad feriejobbsperiod.
Bilagor
-
67kb Ladda ner dokument
-
280kb Ladda ner dokument
-
573kb Ladda ner dokument
-
-
Kompetensförsörjningsplaner har, sedan år 2020, årligen upprättats för varje förvaltning. I arbetet genomförs analys över verksamheternas behov av medarbetare i nuläget, det vill säga vid tillfället när man upprättar planen, samt en prognos över hur verksamheterna kan komma att utvecklas och hur behovet kan komma att se ut om två- och fem år. Utifrån analyserna tas beslut om aktiviteter som kan genomföras för att främja kompetensförsörjningen för de aktuella verksamheterna och förvaltningen under år 2025.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
698kb Ladda ner dokument
-
256kb Ladda ner dokument
-
-
Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en månadsuppföljning för mars 2024. Resultatet för perioden uppgår till ett underskott om -3 567 tkr och beror främst på höga kostnader för köp av platser.
Bilagor
-
65kb Ladda ner dokument
-
575kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tagit fram ett förslag till barn- och utbildningsnämndens MER-plan för 2025 med planåren 2026 och 2027. Enligt kommunens styrmodell ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut om sina nämndmål i en MER-plan. Nämndmålen ska ha indikatorer som är mätbara, uppföljningsbara och helst jämförbara. Indikatorerna visar ett nu-läge samt har ett målvärde som ska uppnås kommande år. Ett nämndmål kan ha flera indikatorer.
I MER-planen beskrivs också de utvecklingsområden som är prioriterade för att uppnå nämndens mål.
Barn- och utbildningsnämnden ska besluta om internbudgeten för 2025. Budgeten för 2025 är 296 352 tkr, vilket är en ökning med 1,01% eller 2 966 tkr. Internbudgeten bygger på 2024 års ram med justeringar av kompensationer och förstärkningar.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
87kb Ladda ner dokument
-
630kb Ladda ner dokument
-
328kb Ladda ner dokument
-
613kb Ladda ner dokument
-
-
Fordringar, med förfallodag 31 december 2023 och äldre, är att betrakta som osäkra fordringar och skall därmed skrivas av i bokföringen. Fordringarna är dock fortfarande aktuella och försök görs, att genom olika åtgärder få dem reglerade. Avskrivning avseende barn- och utbildningsnämnden uppgår till 29 270 kr.
Bilagor
-
117kb Ladda ner dokument
-
67kb Ladda ner dokument
-
-
Ekonomiavdelningen har tagit fram en lista över aktuella beslutsattestanter och ersättare för barn- och utbildningsnämnden för 2025.
Bilagor
-
110kb Ladda ner dokument
-
64kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt beslut i kommunfullmäktige 2017-02-27, § 7, delegerade kommunfullmäktige till barn- och utbildningsnämnden att årligen justera maxtaxan inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem utifrån Skolverkets fastställda belopp.
Inför 2025 har det maxtaxebaserade inkomstbeloppet höjts från 56 250 kr/mån till 59 440 kr/mån. En höjning med 3190 kr för den avgiftsgrundande inkomsten per månad. Några ändringar har gjorts beträffande reglerna 2025.
Bilagor
-
68kb Ladda ner dokument
-
521kb Ladda ner dokument
-
95kb Ladda ner dokument
-
-
§ 127
Yttrande till förvaltningsrätten i mål 4936-24 - Överklagande av beslut om att starta pedagogisk omsorg
Ett överklagande har inkommit till förvaltningsrätten i Karlstad av barn- och utbildningsnämndens beslut (BUN § 86 2024-10-07) om att avslå ansökan om att starta pedagogisk omsorg i enskild regi. Som skäl för överklagandet anför den klagande att verksamheten planeras drivas i ändamålsenliga lokaler.
Barn- och utbildningsnämnden har att anta ett yttrande till förvaltningsrätten i Karlstad och lämna in yttrandet till förvaltningsrätten senast den 11 december 2024. Förvaltningen föreslår barn- och utbildningsnämnden att anta yttrandet och att paragrafen justeras omedelbartBilagor
-
219kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
70kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tagit fram en internkontrollplan 2025 för barn- och utbildningsnämnden. Nämndernas ansvar för den interna kontrollen anges i 6 kap. 6 § kommunallag (2017:725). I Lekebergs kommun preciseras nämndes ansvar ytterligare i reglemente för intern kontroll av ekonomi.
I reglementet framgår att nämnderna varje år ska anta en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen inom sin verksamhet. Internkontrollplanen 2025 innehåller kontrollmoment inom delområdena administration, personal och verksamhetBilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
85kb Ladda ner dokument
-
186kb Ladda ner dokument
-
-
Läsåret 2025/2026 förläggs enligt följande: Höstterminen startar den 14 augusti 2025 och avslutas den 19 december 2025. Vårterminen startar den 8 januari 2026 och avslutas den 9 juni 2026.
Bilagor
-
112kb Ladda ner dokument
-
68kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
-
§ 130
Svar på motion från Christina Kareliussen (S) om att inrätta ett ungdomsfullmäktige i Lekeberg
I april 2024 inkom Christina Kareliussen (S) med en motion som handlar om att ge kommunen i uppdrag att komma med information om hur och när ett ungdomsfullmäktige kan genomföras i Lekebergs Kommun.
Att ge ungdomar mer inflytande och delaktighet i samhällsfrågor är viktigt, och Lekebergs kommun arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för ungas engagemang och delaktighet. För närvarande finns det inget beslut eller någon plan för att införa ett ungdomsfullmäktige i Lekeberg. Förvaltningen föreslår därför att motionen avslås.Bilagor
-
64kb Ladda ner dokument
-
118kb Ladda ner dokument
-
73kb Ladda ner dokument
-
-
§ 131
Svar på motion från Elin Nilsson (L) och Anne-Charlotte Kämpe-Larsson (L) om att barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden undersöker olika finansieringsmöjligheter för skolsocialt team
Elin Nilsson (L) och Anne-Charlotte Kämpe Larsson (L) har inkommit med en motion om att barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden ska undersöka gemensamma och individuella finansieringsmöjligheter för att skapa ett skolsocialt team. Enligt motionen är syftet med ett skolsocialt team att stärka elevers välmående och skapa en mer inkluderande skolmiljö.
Skolsociala team arbetar med att identifiera och åtgärda psykosociala problem som kan påverka elevers prestationer och välbefinnande. Förvaltningen delar motionärernas bedömning att ett skolsocialt team skulle kunna vara ett sätt att möta några av de utmaningar som barn och unga står inför idag och föreslår därför nämnden att föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen om att utreda frågan.Bilagor
-
86kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
76kb Ladda ner dokument
-
-
§ 132
Svar på motion från Diana Steen (L) och Elin NIlsson (L) om främjande av Inkludering och acceptans av Hbtqi-elever i skolmiljön
I april 2024 inkom Diana Steen (L) och Elin Nilsson (L) med en motion som handlar om inkludering och acceptans av Hbtqi-elever i skolmiljön. Motionen föreslår att Lekbergs kommun ska utreda hur man bäst skapar en stödjande miljö för hbtqi-elever i alla åldersgrupper, samt att kommunen ska utreda hur man bäst skapar en stödjande skolmiljö för att motverka diskriminering och trakasserier.
Lekebergs kommun arbetar redan aktivt och systematiskt för att skapa en stödjande och inkluderande skolmiljö för alla elever. Insatserna utgår bland annat från läroplanen och diskrimineringsgrunderna och är en del av skolornas värdegrundsarbete. Arbetet sker kontinuerligt i både årskurs F–6 och årskurs 7–9 och anpassas efter elevernas behov och ålder. I och med det arbete som pågår i skolorna för att skapa en stödjande skolmiljö föreslår förvaltningen att motionen ska anses besvarad.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
123kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen har tagit fram ett årshjul för nämndens uppföljning av verksamhet, ekonomi, mål och resultat inom förskolan, grundskolan, anpassade grundskolan och vuxenutbildning- och arbetsmarknadsenheten.
Årshjulet utgår ifrån kommunens styrmodell och nämndens MER-plan och bidrar också till en struktur för förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Årshjulet gäller för 2025.Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Perioden 12 oktober 2024 - 28 november 2024 det till barn- och utbildningsnämnden inkommit 42 anmälningar om misstänkt kränkande behandling. 42 anmälningar rör elev-elev. De flesta händelser har skett i åk 5. Det är fler pojkar än flickor som utsätter och blir utsatta för kränkande behandling.
I åk 7 är det fyra anmälningar som rör samma händelse. Flest kränkningar har skett i korridorer och uppehållsrum och de flesta handlar om att man retas, utstuderat och elakt.
Bilagor
-
114kb Ladda ner dokument
-
207kb Ladda ner dokument
-
-
Sjukfrånvaron för perioden 1 oktober 2023 – 30 september 2024 hamnar på 6,07 procent, vilket är en minskning med 0,36 procentenheter jämfört med samma period ett år tidigare.
Bilagor
-
114kb Ladda ner dokument
-
75kb Ladda ner dokument
-
-
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Caroline Carlvier (M) informerar.
- I november träffade ordförande och kommunstyrelsens ordförande Caroline Elfors (M), den samlade elevhälsan tillsammans med regionråden Sebastian Cehlin (M) och Anna Nordqvist (M). Ett väldigt lyckat möte med bra samtal om vikten av samverkan mellan kommunen och regionen när det gäller barn och unga. Lärande och hälsa hänger ihop.
- Ordförande har varit på Moderaternas skolkonferens i riksdagen. Svenskt Näringsliv var representerade med Näringslivets skolforum. Ordförande delar ut ett informationsblad till nämnden om olika rapporter som har tagits fram och hur man kan ta del av dem.
- En medarbetare på Lekebergsskolan 7-9 har på sociala medier gått ut med att hen fått sparken från sin tjänst på grund av det politiska styret. Det är inte sant, medarbetaren har inte fått sparken.
- En medarbetare på Hidinge skola har mejlat ut till vårdnadshavarna att hen får sluta sin anställning på grund av nedskärningar i kommunen. Det är inte sant, medarbetaren hade ett tillfälligt vikariat och den ordinarie medarbetaren som innehar tjänsten kommer tillbaka från sin föräldraledighet efter årsskiftet.
-
Marielle Fältström, utvecklingsledare besöker nämnden för att informera om den nya socialtjänstlagens innehåll och omställningen till den.
I dag har samhället stora utmaningar gällande exempelvis segregation, psykisk ohälsa, våld i nära relation, barn som far illa, otrygghet, unga som dras in i gängkriminalitet osv. Den demografiska utvecklingen innebär också fler äldre. Sammantaget behöver socialtjänsten därför kunna jobba på andra sätt än idag och exempelvis innebär digitaliseringen nya beteenden och möjligheter. En ny lag behövs alltså både för att möta utmaningarna och för att ta tillvara på nya möjligheter. Vi behöver tillsammans arbeta för att förebygga problem innan de växt sig för stora.
Bilagor
-
19mb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningschef Monica Skantz delar information om aktuellt inom barn-och utbildningsförvaltningen.
- Petra Lycke går in som tillförordnad rektor på Mullhyttans skola under vårterminen 2025.
- Det finns ett politiskt direktiv om att IA ska flyttas till IFO på socialförvaltningen. Formellt beslut i KF efter årsskiftet.
- På grund av ett minskande antal barn i förskoleålder så har förvaltningschef efter utredning beslutat att femårs-verksamheten på Äppelgården upphör till sommaren 2025 och att verksamheten på Tummeliten flyttas till förskolan Södra.
-
Barn- och utbildningsnämnden går igenom och eventuellt kommenterar protokollet från barn- och utbildningsnämndens samverkansgrupp.
Bilagor
-
722kb Ladda ner dokument
-
-
Barn- och utbildningsnämnden går igenom och eventuellt kommenterar inkomna protokoll från elevråd i kommunens skolor.
Bilagor
-
116kb Ladda ner dokument
-
181kb Ladda ner dokument
-
57kb Ladda ner dokument
-
125kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisningen omfattar delegationsbeslut för perioden 2024-10-29 - 2024-12-03. Under denna nämnd redovisas även samtliga beslut om skolskjuts som tagits under 2024.
Bilagor
-
46kb Ladda ner dokument
-
Handlingar för kännedom som inkommit under perioden 2024-10-29 - 2024-12-03.
Bilagor
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Speciallärare Magnus Ek från anpassad grundskola besöker nämnden för att berätta om deras verksamhet.
-
Under denna punkt har nämnden möjlighet att lyfta eventuella övriga frågor och tankar.