Hoppa över navigering
  • En justerare ska utses att, tillsammans med ordförande, justera mötets protokoll.

  •   2

    Förvaltningschefen informerar

  • Förslaget är att godkänna handlingsplan för ökad psykisk hälsa och suicidprevention 2023–2024.

  • Socialförvaltningen har upprättat en ekonomisk prognos för helåret som är baserad på det ekonomiska utfallet till och med 31 oktober. Prognos 3 är den sista prognosen som tas fram för 2022. För helåret 2022 prognostiseras ett resultat på 8 250 tkr över budget med underskott inom alla verksamhetsområden.

    Inom äldreomsorgen är det underskott på personalkostnader då brukarna inom hemtjänsten blivit fler under året. Sjukfrånvaron är fortsatt hög både på hemtjänsten och särskilda boenden och bristen på vikarier har lett till höga kostnader för övertid.

    Inom LSS har flertalet nya assistansärenden beviljats och ger ett underskott. På boende LSS så har vårdtyngden ökat med fler personalresurser som följd. Fler externa placeringar för både barn och vuxna ger ett underskott på Individ- och familjeenheten.

    Arbetet med att minska sjukfrånvaro behöver intensifieras och struktureras för att komma tillrätta med höga kostnader för sjukfrånvaro och dyr kvalificerad övertid. Verksamheterna är i hög grad beroende av vikarier, som ibland även är svåra att tillsätta på kort tid. Arbete med att rekrytera vikarier pågår.
    Schemaläggningar ska ses över för att se hur verksamheterna på ett optimalt sätt använder resurserna, ett arbete som flera enheter påbörjat eller står i startgroparna att göra.

  •   5

    Uppföljning av sjukfrånvaro på socialförvaltningen 2022

  •   6

    Demensteamet

  • Utifrån presentation av prognosrapportering 1 2019 yrkades ett förslag att
    Socialnämnden ska få mer insyn i individ- och familjeomsorgens verksamhet.
    Socialnämnden vill få kännedom om antal aktualiseringar som inkommer till IFO samt
    hur många beslut som tas inom verksamheten. Ett nuläge med jämförelsetal från två
    år tillbaka ska presenteras vid varje nämndsammanträde

  • I de fall vård i öppna former inte kan anses tillräckliga kan barn och unga samt vuxna
    erbjudas vård utanför det egna hemmet. Vården ska i första hand genomföras på frivilliga
    grunder men kan i vissa fall även ske med stöd av Lag med särskilda bestämmelser om vård
    av unga, LVU, alternativt då det gäller vuxna med stöd av Lag om vård av missbrukare i vissa
    fall, LVM.

  • Kommunfullmäktige antar sina sammanträdestider hösten innan nytt år. Efter fullmäktiges beslut om sammanträdestider tar kommunstyrelsen och varje nämnd sina egna sammanträdestider.

    Förvaltningen har tagit fram ett förslag till sammanträdestider för socialnämnden år 2023. Sammanträdestiderna är framtagna med hänsyn till det ekonomiska årshjulet samt kommunfullmäktiges sammanträdestider.

  • Socialnämnden är skyldig att varje kvartal rapportera ej verkställda beslut enligt SoL och LSS till IVO (Inspektionen för vård och omsorg). Rapporteringen gäller såväl nya beslut som ej verkställts samt kvarstående beslut från tidigare kvartal.

    Under pågående pandemi med Covid-19 ska avbrott i verkställighet rapporteras om avbrottet antingen beror på att verksamheten tillfälligt stängt eller att personen själv avstår insatser på grund av rädsla för smitta och- eller att personen tillhör riskgrupp.

  • Intern kontrollplan 2022 innehåller tio framtagna risker som följs upp en till fyra gånger per år. I intern kontrollrapport per sista september har en risk följts upp och analyserats.

  •   12

    Apoteksgranskning

  •   13

    Lex Sarah/Lex Maria

  •   15

    Redovisning av delegeringsbeslut

  •   16

    Anmälningar för kännedom

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.